17/3/24

Fem una catifa?


Des de l'Associació Amics de Sant Pere de Figueres volem recuperar la tradicional festa del Corpus que data del s.XIII i que a Figueres data des de, almenys, l'any 1600 i fins a finals de la dècada dels anys 60. 

La proposta és unir el temple de Sant Pere amb la plaça de l'Ajuntament amb catifes fetes per les diferents entitats i associacions de Figueres. 

Amb aquest acte pretenem contribuir a la dinamització de la vida cultural i social de la ciutat i les seves entitats, alhora que els hi donem visibilitat, a través de les nostres tradicions. 

Poden participar tot tipus d'entitats i associacions de Figueres (fins i tot grups d'amics). 

Per fer les catifes es poden utilitzar tot tipus de materials (flots, serradures, sal,...) i la temàtica és totalment lliure. Cada entitat pot fer el disseny del seu dibuix però si alguna entitat no sap o no pot, nosaltres l'ajudem. 

També ajudem a buscar els materials i a pintar les serradures. Per fer una catifa (de 2 metres d'ample per 5 metres de llarg) només es necessiten tres o quatre persones, però poden participar-hi moltes més (de fet, quantes més millor!!!). 

Les catifeses muntaran el diumenge 2 de juny (festa del Corpus) a les 9 de matí, i restaran exposades durant tot el dia fins a les 18:30 hores, moment en el que seran desfetes per una cercavila dels Gegants de Figueres per acabar amb una gran festa a la plaça de l'Ajuntament. 

Si sou una entitat o associació (o una colla d'amics) i voleu participar amb la vostra catifa només heu de contactar amb nosaltres per correu electrònic (corpus.figueres@gmail.com) o per telèfon (649 69 29 14). 

Per més informació clicka AQUÍ.

Recuperem les tradicions!  Fem cultura!  Fem ciutat!