PESSEBRE VIVENT

Al Nadal del 2023 es va organitzar la primera edició del Pessebre Vivent de la Parròquia de Sant Pere de Figueres, conjuntament amb la Catequesi Interparroquial de Figueres. En la seva primera edició van assistir 1.600 persones a les dues sessions que es van fer els dies 23 i 29 de desembre.

El Pessebre Vivent es va fer a l'interior del temple de Sant Pere i comptà amb un total de 18 escenes en les que hi van particiar més de 130 figurants entre nens, nenes, i pares i mares dels grups de catequesi, junt amb els seus catequistes i més gent de la ciutat. 

El recorregut va començar al porxo de la Plaça de l’Església i va finalitzar a les escales que donen al carrer de la Jonquera, on també es va poder  visitar la tradicional exposició de pessebres de la capella de Sant Sebastià. Es tracta d'un dels pessebres vivents més gran de Catalunya celebrat en un únic espai interior.

La primera edició del nostre Pessebre Vivent va coincidir amb la commemoració dels 800 anys del primer pessebre que Sant Francesc va fer a la localitat italiana de Greccio la Nit de Nadal de 1223. 

Agraïm la col·laboració de totes les persones i entitats que van fer possible aquesta iniciativa que esperem poder tornar a repetir en els propers anys!!!!